Matchrapport Herrar B

Lövestads IF - Önneköps IF 5-2 (3-0) 9 augusti, omgång 15

Tabell och ligor efter omgång 13 + 19:
Esperöd har blivit uteslutet, varför ÖIF blivit av med en match och ett mål (Conny).

Rapport:
Så i den 11:e matchen kom B-lagets första förlust för säsongen. I en välspelad match på Lövängens IP stod till slut Lövestad som segrare. Rättvisan i detta kan diskuteras eftersom vi hade det mesta och bästa av spelet men Lövestad var klart mycket bättre framför mål på båda hållen och det var det som fällde avgörande denna dag.

Precis som det brukar vara framåt hösten var det lite svårare att få ihop lag utan att behöva dubblera. Dick, Glenn, Axel, Ralle plus de båda långtidsskadade killarna saknades så jag fick kalla upp 2 spelare från P 14, nämligen Erik och Jens. Dessutom spelade Kenneth trots att han startade A-lagsmatchen kvällen innan. En spelare som skulle varit med var KP, men han lyckades hitta ett baksäte i en bil i Hässleholm som var så skönt att han inte vaknade förrän lagom till pausen i matchen. Det ryktas nu om en lång avstängning eller att han ska bli uppsatt på transferlistan, beslut i ärendet kommer att meddelas i nästa matchrapport.

Nu verkade även Lövestad ha problem att få ihop ett rent B-lag då de på de offensiva platserna hade en hel del A-lagsfolk, men det är ju bättre de än att det blir w.o.

Matchen började spelmässigt jämnt och därför kändes det inte helt bra att det stod 2-0 efter en kvart. Men beslutsamheten i boxen var det som fällde avgörandet och medan vi gick in i duellerna gick Lövestad in TUFFT i dem och då går det som det går.

Vi fortsatte att rulla på och det gjorde vi riktigt bra, långbollarna var lätträknade denna dag. Tyvärr ledde det inte fram till så där jätteheta lägen och Lövestads målvakt hade en väldigt lugn första halvlek. Strax innan paus gör dessutom de ljusblåa 3-0 och det blir också pausresultatet.

I pausen är vi nöjda med spelet men är också överens om att vi måste gå in betydligt tuffare i duellerna. Ironiskt nog tacklar en Lövestadspelare undan en ÖIF:back direkt i andra och gör 4-0. Vi tappar dock varken humör eller spel utan fortsätter att rulla boll längs marken och vi kommer närmre och närmre ett mål. Men Lövestad får göra ytterligare ett mål sedan Totti gjort en fantomräddning i förstaläget men där backarna inte lyckas komma före en framrusande anfallare.

Sista 20 minuterna är det Önneköp för hela slanten och nu skapar vi farligheter gång efter annan. Erik, Jocke och Ceder ligger bakom de flesta och den sistnämndes sista 30 minuter var fenomenalt bra och hade de första 60 varit i närheten av lika bra hade de ”3 bollarna” varit hans. Ceder spelar också fram Jocke till vårt 5-1 mål och är den som blir fälld när Jocke sedan fastställer slutresultatet till 5-2.

Sammanfattningsvis gör vi en spelmässigt riktigt bra match men är på tok för snälla i närkamperna framför mål. Individuella topparna finner vi i Jocke och Kenneth som visade tuffheten som lite för många saknade. Ceders sista 30 har jag nämnt dessutom vill jag plussa för Erik och Jens som var mycket duktiga.

(Rapporten är skriven av Daniel Nilsson, 13 augusti 2008)